Fradista szemmel – Játék az esőben

Kegyetlenül esett az eső ezen a hétvégén. Az ország egyes területein a katasztrófavédelemé volt a főszerep.  
Amikor indultam a Puskás Akadémia elleni találkozónkra hatalmasat villámlott az ég, s mintha dézsából öntötték volna az égi áldást, úgy zuhogott az eső.
Felmerült bennem, hogy a mi találkozónk is el fog maradni, mint ahogy elmaradt a Paks mérkőzése és félbeszakadt a Kecskemét Győr elleni találkozója is. Kíváncsi voltam, hogy a Groupama Aréna agyon magasztalt gyepszőnyege miként állja a sarat egy ilyen elképesztően nagy volumenű esőzés alkalmával. Jelentem: a stadion jelesre vizsgázott! Egyetlen egy kis víztócsa sem éktelenkedett a billiárdasztal simaságú gyepszőnyegen. Alig akartam hinni a szememnek. El kell ismerni, nem csak üres szólamok voltak a gyepet dicsérő megszólalások, valóban nagyszerű a pálya minősége.

A Puskás Akadémia elleni mérkőzéseken mindig van bennem egy kis félsz, hiszen ha a játékos keretét nézzük csupán a Felcsútiaknak, akkor azt látjuk, hogy egész jó nevekből áll a csapat, az eredmények azonban, ennek ellenére nem akarnak jönni. Attól tartottam a saját formánkat figyelembe véve, hogy esetleg nálunk fogják megmutatni Lencséék, hogy az eddigi teljesítményüknél többre képesek.
Hála Istennek, erre nem került sor. Gera hiányában is megmutatta a csapat, hogy igenis tud jól és kreatívan focizni. Az első játékrész első harminc – harmincöt percében nagyon jól játszottunk, sorra vezettük a szebbnél szebb támadásokat, két nagyszerű gólt szereztünk előbb Lauth volt eredményes Bönig beadásából, majd ugyanő hozta kihagyhatatlan helyzetbe Böde Danit. A gyors egymásutánban esett gólok után egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy esetleg a nagy esőzés végre kihozza a csapatból a gólzáport is, de ez sajnos nem következett be.
Ugyanúgy, mint a Dunaújváros és a Nyíregyháza elleni mérkőzéseken, visszavett a csapat. Doll rendszeresen meg is jegyzi, hogy szinte valamennyi találkozónkon felsegítjük a már padlón lévő ellenfelet. A második játékrészben más szellemben léptünk pályára és megpróbáltuk végleg eldönteni a találkozót. Kialakítottunk számos helyzetet, de sajnos ki is hagytuk őket. Gyömbér Gabi pedig szerzett egy teljesen szabályos gólt, amit les címen érvénytelenített a játékvezető.
Sajnos a mérkőzés vége felé ismét kiengedtünk és a semmiből szépíteni tudott a Puskás. Ezt követően már csak az eredmény tartására és a három bajnoki pont megszerzésére törekedtünk.
Ezzel a győzelemmel felkapaszkodtunk a dobogó második fokára, hat ponttal az eddig még száz százalékos Videoton mögé.
A játékkal úgy körül-belül 60-65 percnyi időtartamban elégedettek lehetünk, de azt látnunk kell, hogy végig kell koncentrálnunk minden egyes találkozót, mert nincs lefutott mérkőzés, és most jönnek még csak a rangadóink.
Vasárnap ismét derbit rendeznek Budapesten! Jön a várva várt Fradi-Dózsa!
Ez a találkozó mindig három esélyes, teljesen független a két csapat pillanatnyi helyzetétől. Ráadásul most mind a két csapat kerete erősnek mondható. Oda kell tenni magunkat, mert ez a mérkőzés a liláknak élet-halál kérdés, és természetesen nekünk is nagyon fontos, ezért fel kell pörögnünk és nagyon keményen harcolnunk, annak ellenére, hogy a szurkolótáborunk nem kíséri el a csapatot Újpestre.

Hajrá Fradi!
Csépányi Balázs

Megjegyzések