Fradista szemmel – Kezdődik!

Itt a tavasz! Valljuk be már nagyon vártuk, hogy végre elkezdődjön a futball szezon. Hiányzott, hogy örüljünk több hónapi „böjt” után egy-egy győzelemnek, gólnak, szép megoldásnak, sőt talán még az a fránya bosszankodás is hiányzott.
Nagyon jól emlékszem a Nemzeti, bocsánat – akkor még Népsport hasábjain a felkészülési időszak mérkőzéseiről tudósító rovatokra: a Már potyognak, vagy éppen az Edzőpálya korlátjára támaszkodva címűekre. Szerettem bennük böngészni az eredményeket, nézni, hogy a riválisok milyen eredményeket produkálnak az edző mérkőzések során. Természetesen ezek nem mutattak pontos képet, de jelezték, hogy melyik csapat hol tart a felkészülésben.

A Fradi általában nagyon jó tavaszt szokott produkálni, ez tény. De az, hogy most is így lesz e, még a jövő titka. Abban egyet értenek az elemzők és én is osztom a véleményüket, hogy nagyon jól igazoltunk a tél során. Mind Hajnal Tamás, mind Varga Roland, mind pedig a kis ecuadori,  C. Ramírez nagyon jó pedigrével rendelkezik, de ezt nekik kell a tavasz folyamán valódi tartalommal megtölteni.
A felkészülés során a két szlovák csapat elleni találkozót volt szerencsém élőben megtekinteni. Mind a két csapat a szlovák élvonalban szerepel, sőt a Senica, a harmadik helyről várja a tavaszi folytatást északi szomszédunknál. Azt kell, hogy mondjam egyik csapat sem jelentett komoly akadályt számunkra, sőt, mintha nem is lettünk volna velük egy súlycsoportban, pedig a mi bajnokságunk sem túl magasan jegyzett pontvadászat.
Harcosan, keményen játszottunk. Érezhető volt a fiúkon, egyrészt az, hogy már nagyon kívánták a játékot, elegük volt a monoton erősítésekből, másrészt pedig az, hogy erre a tavaszra kialakult egy ütőképes együttes és valóban minden posztért meg kell küzdeni.
A nagy kérdés az számomra, hogy Gera Zoli és Hajnal Tomi együtt lesz e a pályán tavaszi nyitányon. De erre vasárnap választ fogunk kapni a Dunaújváros elleni nyitányon.
Most már élesben kell bizonyítani, hogy ténylegesen erősödtünk az őszi idényhez képest. Hiszen nagy feladatok várnak ránk, mind a bajnokságban, mind pedig a kupasorozatokban.
Az első határozott lépést a tavaszi hadjáratunkban vasárnap kell megtennünk!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Megjegyzések