NB I, 8. forduló: Honvéd-FTC 0-1

Labdarúgó-csapatunk Petrjak góljával 1-0-ra legyőzte a második helyezett Honvédot, így már négy ponttal vezeti az NB I-et.

I. félidő

Az első negyedórában kiegyenlített volt a játék, nagyobb lehetőséget egyik csapat sem tudott kialakítani. Nem kellett azonban sokat várni, hogy feltörjük a kispestiek védelmét: a 16. percben Bőle jött vissza és szerzett harcosan labdát, Sigérhez passzolt, aki kiváló passzt adott Petrjaknak, szélsőnk lefutotta a védőjét, majd jobbról a jobb alsó sarok felé lőtt, a labda pedig a kapufáról a hálóba pattant (0-1).
A Honvéd néhány fejessel próbált veszélyeztetni, de egyik sem volt komolyabb ziccer, Dibusz pedig mindig hárítani tudott.

A 33. percben újra eredményesek lehettünk volna: Petrjak tálalt kiválóan Bőle elé, ő azonban fölé bombázott. A 40. percben a kispestieknek is volt egy nagyobb helyzetük, N’Gog lőtt közelről Leandro mellett, de a jól kijövő Dibusz nagyot védett. 

II. félidő

Már a második félidő első percében újabb gólt szerezhettünk volna: Varga kiváló beadását Bőle fejelte a hosszú felé, Gróf már verve volt, de a labda egy kevéssel a jobb kapufa mellé ment. Bőle az 55. percben is gólt lőhetett volna: Lovrencsics beadására Gróf jött ki és öklözte el, éppen támadónkhoz, aki egyből az üresen maradt kapu felé lőtt, de kísérlete centikkel célt tévesztett.

A Honvéd ebben az időszakban valamivel többet birtokolta a labdát, de ezzel nem sokra ment. A mieink a 70. percben Lovrencsics átlövésével veszélyeztettek, a 30 méteres kísérlet kevéssel szállt mellé.


A hátralévő időben a Honvéd egy-egy kósza fejessel, a mieink Bőle és Böde lövésével próbálkoztak, utóbbiakat blokkolták a kispestiek.

Az állás már nem változott, így 1-0-ra győztünk a rangadón és négy pontra növeltük előnyünket a tabellán.

A TABELLÁÉRT IDE KATTINTSON!


Labdarúgó NB I, 8. forduló
Honvéd-FTC 0-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion. V: Erdős, Medovarszki, Albert, Berettyán
Honvéd: Gróf - Baráth, Kamber, Batik - Heffler T. (Kukoc, 74.), Nagy G., Pílik (Banó-Szabó, 59.), Gazdag, Holender - Danilo, N'Gog (Tischler, 64.). Vezetőedző: Supka Attila
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister - Spirovski, Sigér, Bőle - Varga R. (Otigba, 62.), Lanzafame (Böde, 73.), Petrjak. Vezetőedző: Sergei Rebrov
Gól: Petrjak (16.)
 

Megjegyzések