NB I, 11. forduló: Puskás A.-FTC 1-0

 Hiába a rengeteg lövés, labdarúgó-csapatunk elszenvedte szezonbeli első vereségét. Itt olvashatja vissza a mérkőzés élő közvetítését.

I. félidő

Az első 20 percben mindkét csapat előtt adódtak nagyobb helyzetek. A Puskás akkor volt a legközelebb a gólhoz, amikor Arabuli próbálkozott, ám a bal kapufa mentett. Erre Böde válaszolt rögtön: csatárunk Varga jobboldali beadása után fejelt a felső lécre. A 20. percben aztán a felcsútiaknak sikerült vezetést szerezniük: Hegedűs látta meg, hogy kinn áll Dibusz, és a középkörből, szabadrúgásból sajnos tökéletesen ívelt a kapunkba (1-0).


A mieink többet birtokolták a labdát, több lövőhelyzetet is kialakítottak, próbálkozott Böde, Lovrencsics és Bőle is, de a pontosság nem volt meg, így az egyenlítés a szünet előtt nem sikerült.

II. félidő

A szünetben Rebrov egyet változtatott: Bőle helyett Finnbogason érkezett. A második félidő elején Bödéé volt az első helyzet: Lovrencsics beadása után támadónk megelőzte a kapust, és elfejelte a labdát, amely azonban a kapu mellé ment.

A 65. percben csak centikre voltunk a góltól, Böde fejese után ugyanis a felső lécről pattant fölé a labda. Majd Finnbogason bólintott nagy helyzetben, a bal felső sarok fölé. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk a hazaiak kapuját, de egy kevés mindig hiányzott, hogy bevegyük Danilovic kapuját.

Hiába támadtunk, sajnos ma körbelőtték játékosaink Danilovic kapuját, vagy a felső léc segítette ki a hazaiakat. Csapatunk így elszenvedte szezonbeli első vereségét.

Sergei Rebrov így értékelt az összecsapás után.

- Mindig nehéz, amikor válogatott meccsek után kell összeszedni a csapatot. Miután a hazaiak egy szokatlan góllal megszerezték a vezetést, 10 emberrel védekeztek, kontrákra játszottak, mi pedig nem tudtunk így gólt lőni az ellenfélnek.

Rebrov arra az újságírói kérdésre is reagált, hogy hiányolt-e valamit a csapat játékából.
- Nincs olyan, amit kiemelnék, ami konkrétan hiányzott. Nehéz így játszani, hogy az ellenfél végig csak védekezik, hasonlót láthatunk például a Manchester Citynél is. Ha megkérdeznek a meccs előtt, hogy hogyan kellene játszanunk, akkor azt mondom, hogy így, azaz sok helyzetet kialakítva. Csak ez hiába volt meg, sajnos nem sikerült gólt lőni. Ráadásul csak egyetlen igazi védőnk volt a hátsó alakzatban, sérülések és eltiltás miatt nem tudtunk rendesen felállni.

Rebrov arra a kérdésre is válaszolt, hogy Dibusz Dénes hibázott-e a távolról kapott gólnál.
- Többen is hibáztunk. Ez a vereség nem egy ember hibája, hanem az egész csapaté, többek között az enyém is. Jobban kell felkészülnünk a jövőben.

NB I, 11. forduló
Puskás Akadémia-FTC 1-0 (1-0)
Puskás Akadémia: Danilovic - Szolnoki, Hegedűs, Poór, Balogh - Varga J., Mioc - Radó (Vlasko, 73.), Urblík (Zsidai, 93.), Osváth - Arabuli (Heris, 89.)
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Koch - Sigér, Spirovski (Rodriguez, 74.) - Varga R., Petrjak, Bőle (Finnbogason, 46.) - Böde
G.: Hegedűs (20.)
www.fradi.hu

Megjegyzések