Mi lesz a Dózsa verő center sorsa?

Boli olyat tett, amilyet Albert és Nyilasi sem tudott...
Ajándék volt ez a győzelem a Fradi szurkolóinak 
A Ferencváros bajnokként is komolyan vette az Újpest elleni mérkőzést a labdarúgó NB I 31. fordulójában. Lényegében telt ház előtt végig fölényben játszott, az Újpest örülhet, hogy megúszta 1-0-s vereséggel. Miként az idény előző két derbijén, ezúttal is Boli gólja döntött.  

Ahogy arra számítani lehetett, szinte teljesen megtelt a Groupama Aréna a Ferencváros-Újpest mérkőzésre. A derbi az akkori is derbi, ha már nincs igazi tétje.
A Fradi az első perctől kezdve fölényben játszott, Tokmac már a 7. percben megszerezhette volna a vezetést. A felvételt nézve érthetetlen, ezt hogyan tudta kihagyni.
Noha a meccsnek nem volt különösebb tétje (bár az Újpest matematikailag még nincs biztonságban), nagy volt az iram, s kemény volt a játék, amit az is mutat, hogy Bogár játékvezető hét sárga lapot is kiosztott.
A hazaiak fölénye az 53. percben érett góllá. Botka tört be a jobb oldalon a 16-oson belülre, a beadását Boli becsúszva a kapuba tessékelte.

Franck Boli betalált az idény előző két derbijén is, magyarán mindhármat ő döntötte el. Másképpen, az elefántcsontparti csatár olyat tett, amit korábban Schlosser, Sárosi, Albert és Nyilasi sem: egy évadon belül háromszor is győztes gólt szerzett az Újpest ellen. Noha a mértékadó Transfermarkt szerint 2020-ban esett a piaci értéke – jegyezzük meg: érthetetlenül -, a fradisták előtt sohasem ragyogott ilyen magasan a csillaga
A Fradi a folytatásban rúghatott volna még több gólt, de kimaradtak a helyzetek, maradt az 1-0.

Boli nagyon motivált volt

– Örülök, hogy a játékosaim komolyan vették ezt a mérkőzést is, és annak is, hogy boldoggá tudtuk tenni a szurkolóinkat – értékelt Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.
– Nagyon örülök, hogy harmadszor is győztes gólt szereztem. Nagyon motivált voltam, ahogy az egész csapat, különösen az első félidőben kiválóan játszottunk – jegyezte meg Boli.
NB I, 31. forduló:
Ferencváros-Újpest 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 15 727 néző, v.: Bogár
Gólszerző: Boli (53.)
Sárga lap: Haratin (10.), Blazic (28.), Isael (47.), illetve Novothny (16.), Zsótér (68.), Katona (90.), Ristevski (90.)
Novák Miklós - www.magyarnemzet.hu


Megjegyzések