Rebrov feltüzelte a csapatot - kemény, határozott!

Ez igen! Hajrá Fradi!
Sergei Rebrov: „Nincsen helye hibáknak”
Vezetőedzőnk szerint 100 százalékosan komolyan kell vennünk szerdai ellenfelünket.
Mint ismert, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerda este a svéd Djurgarden elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája 2020/2021-es idényében. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Kedden vezetőedzőnk, Sergei Rebrov és Dibusz Dénes mondta el várakozásait a selejtezőnek otthont adó Groupama Arénában.
- Elsősorban a játékosoknak jelent nagyobb felelősséget, hogy a továbbjutás ezúttal nem két, hanem egy mérkőzésen dől el. Kielemeztük az ellenfelet, viszont mivel hazai pályán játszunk és ez az egy meccs dönt a továbbjutásról, nincsen helye hibáknak, ez több koncentrációt igényel a játékosoktól – kezdte Sergei Rebrov, aki elmondta: Oleksandr Zubkov és Lovrencsics Gergő sérülés, Gróf Dávid pedig a kapusok közti konkurenciaharc miatt nem tagja csapatunk keretének. - Nem szoktam előzetesen az esélyeket latolgatni, most úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak 50-50 százalék esélye van a továbbjutásra. Némi előny lehet az ellenfélnek, hogy Svédországban jelenleg is zajlik a bajnokság, azaz több mérkőzést játszott, miközben mi csupán egyetlen tétmeccsen vagyunk túl, ahol nagy szerepet játszott az időjárás, amely főleg a második félidei játékra nyomta rá nagyon a bélyegét.
Vezetőedzőnktől azt is megkérdezték, hogy nemzetközi szinten jelenleg tapasztaltabb csapatnak tartja-e a Ferencvárost.
- Nem foglalkozom a statisztikákkal, a játékosaimnak sem mutattam különböző adatokat arról, hogy korábban ki mennyit játszott ezen a szinten. Száz százalékosan komolyan kell vennünk a svéd bajnokot és csak a saját játékunkra koncentrálni. A Djurgarden egyik nagy erőssége, hogy egy igazán atletikus csapat, a játékosai nagy arányban nyerik meg a párharcokat a mérkőzésen belül. Képesek jól helyezkedni, de ettől függetlenül szerdán mi leszünk majd hazai pályán.

Sergei Rebrov mellett Dibusz Dénes is elmondta meglátásait a keddi sajtótájékoztatón.
- A hétfői edzésünk előtt mi is megismerkedhettünk a szerdai ellenfelünkkel – kezdte Dibusz Dénes, utalva az edzést megelőző videózásra. – A Djurgarden előző találkozóiból próbáltunk felkészülni, mivel Svédországban jelenleg is zajlik a bajnokság, tétmérkőzéseken tudtuk megfigyelni az ellenfelet. Jól szervezett csapatról van szó, amely többfajta stílusban is tud játszani. A bajnoki mérkőzéseken próbálnak kombinatív passzjátékot játszani, de fel vagyunk készülve arra is, hogy ha megpróbáljuk rájuk erőltetni az akaratunkat, akkor hosszú labdákkal fognak próbálkozni. A Djurgarden játékosai fizikálisan erősek, gyorsak, illetve vannak olyanok is, akik jól cseleznek vagy éppen középen képesek odaérni egy-egy beadásra, ezáltal komoly légi veszélyt tudnak teremteni. Felkészültünk az ellenfélből és várjuk a szerdai selejtezőt!
Amint arról korábban beszámoltunk, a Fradi és a Djurgarden összecsapása a korábban tervezettnél egy órával korábban, 19 órakor kezdődik.
Férfi labdarúgás, BL-selejtező, 1. forduló
FTC–Djurgarden
2020.08.19. szerda 19.00
Helyszín: Budapest, Groupama Aréna
Jegyek: zárt kapus mérkőzés!

Megjegyzések