Sigér Dávid meglepő véleménye a Dinamó elleni csodameccsről

Bravó Dávid, ez igen! Csak így tovább!

Miközben mindenki az év meccséről beszélt, a hatalmas tétről és a legyőzhetetlenség mítoszával kitüntetett ellenfélről, volt egyvalaki a Ferencváros–Dinamo Zagreb BL-selejtező előtt, aki jelezte: ácsi, ez csak egy játék! 

Sigér Dávid, a Ferencváros középpályása olyan volt a szerda esti meccs előtt tartott sajtótájékoztatón, mint egy gyerek, aki éppen rajtakapta a Mikulást ajándékosztás közben. Fülig ért a szája. Aztán amikor szót kapott, mondott valamit, ami magyar labdarúgótól egészen szokatlan volt egy olyan meccs előtt, ami ilyen nagy téttel bírt.

– Amikor az ember olyan lehetőséget kap, amivel valóra válthatja az álmait, akkor azokat a pillanatokat meg kell élni – állapította meg Sigér. – Élvezni kell a futballt, nem szabad elfelejteni, hogy ez egy játék. Méghozzá a legnagyszerűbb játék.


 

Látszott rajta, hogy nem pusztába kiáltott szavakat használt. Feszültség helyett az öröm sugárzott róla. Örült, hogy a svéd Djurgårdens és a skót Celtic legyőzésével eljutott idáig a Fradival. Örült, hogy a tavalyi 4-0-s vereség után újra a Dinamo ellen futballozhat. Lecsupaszítva: örült, hogy játszhat.

Aztán a mérkőzés második percében Sigér adott egy szép keresztlabdát, amiből kibontakozott a Fradi gyors gólja, ami megágyazott a 2-1-es bravúrgyőzelemnek a zágrábiak ellen. Ezzel a zöld-fehérek egy lépésre kerültek attól, hogy huszonöt év után visszatérjenek a BL-csoportkörbe. Sigér visszahozott valamit a magyar futballba abból, amit a játék örömének nevezünk.

Amikor a parkolóban, az iskola udvarán vagy a hátsó füvesen először, századszor, ezredszer labdába rúgtunk, sosem remegő lábbal tettük, hogy mi lesz, ha veszítünk. Az elmúlt évtizedek kudarcai azonban ezt az érzést erősítették fel a magyar futballistákban a fontos nemzetközi meccsek előtt. Minden labdaérintés élet-halál harccá vált, „most vagy soha” jeligére.

Pedig a labdarúgás még a legmagasabb szinten sem vérre megy. Illene élvezni. És akkor tényleg ez a legnagyszerűbb játék.

Szalay Attila - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések