Rebrov nagy szenvedéllyel beszélt a Fradiról

Nagy büszkeség nekem, ami történt, és az, hogy egy gazdag történelmű klubnál dolgozhatok.

Labdarúgó csapatunk vezetőedzője elmondta, hogy nagy büszkeség számára az, amit elért a csapat.

Milyen esélyekkel futnak neki a csoportkörnek?
Azt biztosan állíthatom, hogy komolyan készülünk majd a csoportkörre, hiszen a legmagasabb szinten képviseljük Magyarországot. Nyilván az erőviszonyok adva vannak, a csoportban vannak olyan csapatok, amelyeknek tízszer akkora a büdzséjük, mint a miénk. Sokan sokat foglalkoznak a költségvetéssel, ami persze fontos, de nem minden. Ez a szép a fociban! Ha valaki nem vesz minket komolyan, szerintem szerezhetünk meglepetéseket. Minden ellenfélre maximálisan felkészülünk, és mindenki ellen küzdeni fogunk majd, egyelőre azonban a magyar bajnokságra és a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.


 

Milyen a kapcsolata a Ferencváros szurkolóival? Mit jelent önnek a Fradit és egyben Magyarországot is képviselni a nemzetközi porondon?
A Dinamo Zagreb és a Molde ellen is jó volt látni-hallani a stadion mellett a szurkolókat. Tavaly az Európa Liga-menetelés során és a bajnokikon is elképesztő hangulat volt. A drukkerek sokat jelentenek a csapatnak. Nagy büszkeség nekem, ami történt, és az, hogy egy gazdag történelmű klubnál dolgozhatok. A Bajnokok Ligája főtábláján is méltóképpen akarjuk képviselni Magyarországot.

Az érkezése előtt a 2015–2016-os keret rekordgyorsasággal jutott el a bajnoki címig. Hasonlóan nagy értékű játékosok nyerték meg az NB I-et, hasonlóan jó formában játszottak, mégsem tudták meglépni a szintet a nemzetközi porondon. Mi változott?
Nem szeretnék sokat foglalkozni azzal, hogy mi volt, mielőtt érkeztem. Én különben is csak segítek a játékosoknak, nélkülük nem jönnének az eredmények. Az a legfontosabb, hogy összeállt a csapat, értik a játékosok, mit akarunk játszani, jó a hangulat, egység van. Még tavaly sem volt ez mindig így. Ezt nehéz elérni, gondolom, korábban is ez lehetett a gond.

Teljes interjú: Mandiner

 www.ulloiut129.hu

Megjegyzések