Rebrov ma este kivételesen a Vidinek drukkol

 A Mester meglepetést okozott!

Borzalmas minőségű pályán, szó szerint iszapbirkózásban nyert 2-1-re a Ferencváros a másodosztályú Dorog otthonában a labdarúgó Magyar Kupában, s bejutott a tizenhat közé. Ha este a Vidi túljut a Vasason, akkor a nyolcaddöntőben a Fradival találkozik. 

Borzalmas állapotú pálya fogadta a Fradit Dorogon. Az éjszaka havazott, a latyakot hosszú órák kitartó munkájával túrták le a gyepről, amely azonban teljesen felázott, sártengerré változott. Szergej Rebrov nem is titkolta keresetlen véleményét: ilyen talajon nem szabadna játszani, olyan nagy a sérülésveszély. Mégis megrendezték a találkozót, s az FTC kínkeservesen teljesítette a kötelező feladatot.


 

Kupameccs lévén Bogdán Ádám őrizte az FTC kapuját, amely így állt fel: Bogdán – Gera D., Mmaee, Botka, Civic (Csontos, 62.) – Laidouni (Boli, 62.), Vécsei – Isael (Haratin, a szünetben), Skvarka, Mak (Sigér D., 78.) – Baturina.

A kupaspecialista Baturina szerzett vezetést a 21. percben, ez volt a horvát játékos hatodik gólja a Magyar Kupában. Az egyik hazai játékos öngóljával az 55. percben már 0-2 volt az állás. Mégsem volt izgalommentes a hajrá, a Dorog nem adta fel, s a 75. percben Botka kézzel ért a labdához. A hazaiak értékesítették a büntetőt (1-2). Ez is maradt a végeredmény. A csapatok javára írandó, hogy figyeltek egymásra, s nem is okoztak sérülést.

– A mérkőzés előtt elmondtam a játékosaimnak, hogy semmiképpen sem veszíthetünk. A győzelemmel és a hozzáállással elégedett vagyok, de futballról nem beszélhettünk, ilyen talajon csak ívelgetni lehetett. Szeretek Magyarországon dolgozni, tisztelem a magyar labdarúgást, de nem értem, hogy ezt a mérkőzést miért nem lehetett például a Puskás Arénában lejátszani – nyilatkozta Rebrov a találkozó után.

A Fradi honlapja megkérdezte tőle, szeretne-e a kupában is találkozni a Vidivel, amire így felelt:

– Ehhez előbb nyernie kell a Fehérvárnak is. Szeretek erős csapatok ellen játszani, tehát nem lenne ellenemre, ha a Fehérvár ellen folytatnánk.

www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések