Rebrov még nem ismerte ki a DVTK új vezetőedzőjét

Ma eldől, sikeres lesz-e az új taktika.

Ki ne emlékezne rá, hatalmas meglepetéssel kezdődött az új év a magyar labdarúgásban, a DVTK január 20-án győzött a Ferencváros vendégeként. Az azóta eltelt másfél hónapban a Fradi lényegében bebiztosította zsinórban a harmadik bajnoki címét – jelenleg 15 pont az előnye a második helyezettel, immár a Pukás Akadémiával szemben –, a Diósgyőr viszont csak módjával tudott élni a remek rajt adta lehetőséggel, s továbbra is az utolsó az NB I-ben. Furcsa ezt írni a két csapat esetében, de így igaz: kedd este a Fradi revansot vehet a DVTK-n. 

Szergej Rebrov az MTK elleni újabb pontvesztés után kicsit kifakadt, arról beszélt, a nagy előny is járhat motivációs teherrel. Az FTC vezetőedzője már csak a januári vereség miatt sem becsüli le a Diósgyőrt.


 

– A DVTK ellen mindig nehéz játszani, ezt láthattuk a két csapat utolsó bajnokiján, amikor hiába dolgoztunk ki több helyzetet, nem tudtunk élni velük, és a végén ők szereztek gólt, amivel megnyerték a meccset – nyilatkozta Sergei Rebrov a FradiMédiának. Majd kitért arra, hogy még nem ismerte ki horvát kollégáját, Zoran Zekićet.

– Szeretnénk visszavágni a vereségért, de nem lesz könnyű dolgunk. Minden játékosomtól maximális koncentrációra lesz szükség, hogy jó eredményt érjünk el.

Az ellenfelünknél új vezetőedző ül a padon, akivel kapcsolatban kevesebb információ áll a rendelkezésünkre, hogy felkészülhessünk belőle.

A Diósgyőrt ellentétes lelki teherrel szerepel, a miskolci csapatnak minden egyes pontért meg kell küzdenie. Rebrov erről a következőket mondta:

– A DVTK játékosai jó emlékeket őriznek a legutóbbi, ellenünk lejátszott meccsről, ami táplálja az önbizalmukat. Ellenfelünk minden meccsen azért lép pályára, hogy elkerülje a kiesést, ami még veszélyesebbé teszi őket. Nehéz összecsapás vár ránk kedden este.

Ismét Suljić lesz a titkos fegyver?

Természetesen a Diósgyőrnél is felidézték a január 20-i meccset.

– Elsősorban azért működött a taktika, mert úgy küzdött a csapat, mintha az életéért harcolt volna – emlékezett vissza a találkozóra Zoran Zekić. – Védekezésben most is ugyanazt a küzdőszellemet és kompakt helyezkedést várom a csapattól, mint januárban. Támadásban viszont lehetőség szerint többet, mert csak a múltkorinál gyorsabb és kapura veszélyesebb játék vezethet sikerre. Azonban ne feledjük, az FTC egy jó csapat, nemcsak a kedd esti mérkőzés, hanem az egész bajnokság első számú esélyese.

A legutóbbi bajnokin, a Mezőkövesd elleni 2-2 alkalmával a horvát szakember meglepő taktikai húzásként a középhátvéd Hegedűs Jánost támadó középpályásként szerepeltette.

– Molnár Gábor korábbi sérülése nem javul, továbbra sem áll rendelkezésre, ezért folyamatosan keresem a legjobb megoldást a középpálya megerősítésére. Olyan játékosra van abban a pozícióban szükség, aki kellően labdabiztos, és meg tudja játszani a társait. Vezetőedzőként sok döntést kell hoznom, sosem akarok hibázni, néha mégsem ül az elképzelésem, de addig soha nem nyugszom, amíg meg nem találom a megoldást – mondta eltökélten Zoran Zekić.

A januári mérkőzés érdekessége volt, hogy Asmir Suljić csereként lépett pályára, gólt szerzett, majd lecserélték.

– Meglátjuk – reagált a vezetőedző arra a kérdésre, vajon Suljić most több lehetőséget kap-e. – Azt próbálom megértetni a játékosokkal az öltözőben, hogy ne azt számolják, ki hány percet játszik, hanem inkább a rendelkezésre álló időben – legyen ez 5-30-45-60-90 perc – tegyenek meg mindent a csapat sikeréért.

NB I, 24. forduló
Kedd:
Kisvárda–Puskás Akadémia 15.15
Honvéd–MTK 17.30
Ferencváros–Diósgyőr 20.00
Szerda:
Mezőkövesd–ZTE 15.15
Újpest–Budafok 17.30
Fehérvár–Paks 20.00
A forduló összes mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport.

www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések