Haratin sokatmondó kijelentése

 Megfontolná a Dinamó ajánlatát...

A bajnoki címről

– Mindig nehezebb egy újabb bajnoki címet megszerezni, annak ellenére, hogy nagy előnnyel nyertük meg ezt a bajnokságot – kezdte a fanday.net-nek adott nyilatkozatát Ihor Haratin. – Ha visszaemlékeztek, a szezon elején a Bajnokok Ligájában vettünk részt, és heti két meccset játszottunk, akkor az ellenfeleink ebben a tekintetben előnyben voltak, hiszen több pihenőjük volt. De mi képesek voltunk pontokat szerezni ekkor is, és végül idő előtt megnyertük a bajnokságot, ami összességében nehéz volt.

A Bajnokok Ligájáról

– Azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a klubnak hosszú idő óta ez volt az első Bajnokok Ligája-szereplése, és hogy a csapatban Zubkovon kívül senki nem játszott még ebben a sorozatban, nem is beszélve a csoportellenfelekről… Óriási tapasztalatot szereztünk, úgy gondolom, hogy mindenki kiadta magából a maximumot. Személy szerint a kijevi találkozót a hatodik fordulóban jobban szerettem, annak ellenére, hogy nem sikerült a kívánt eredményt elérnünk. A mérkőzés képe tetszett, mi domináltunk, de a Dinamónak sikerült nyernie, és ugye a futballban az eredmény a legfontosabb. A Barcelona ellen nagyon jó érzés volt gólt szerezni, ráadásul ez volt karrierem első gólja a Bajnokok Ligájában , és a csapatnak is ez volt az első gólja a csoportkörben. Ez egy életre szóló momentum volt, és biztosan úgy fogok rá emlékezni, mint a pályafutásom egyik legszebb pillanatára.

Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi?

– Két fenomenális játékosról van szó, de Messinek még mindig nagyobb súlya van a Barcelonánál, mint Ronaldónak a Juventusnál. Ronaldo inkább az egyéni teljesítményre koncentrál, Messi pedig csapatjátékos. Könnyebb volt a Juventus ellen játszani, ellenük akár pontot is szerezhettünk volna, de a Barcelonával szemben Spanyolországban és Budapesten is esélytelenek voltunk.

A munka Rebrovval és Sevcsenkóval

– Ez nagy kiváltság számomra. A két egyéniséggel végzett munka felbecsülhetetlen értékű ajándék. Minden nap megpróbálok tanulni tőlük, és hatékonyan alkalmazni ezeket a gyakorlatban. Emlékszem, mennyire csodáltam a játékukat a tévében, ahogyan viselkedtek a futballpályán, ahogyan a Real Madrid és a Barcelona ellen játszottak. És most az ő irányításuk alatt dolgozom. Hogy mi a különbség és a hasonlóság közöttük? Nem könnyű kérdés. Rebrovval régebb óta dolgozom együtt, és elmondhatom, hogy ő egy olyan szakember, aki pontosan tudja, mit akar látni a játékosaitól. Megvan a saját egyéni elképzelése, amit egyértelműen közvetít a játékosai felé, akiktől pedig figyelmet, koncentrációt és odaadást követel. Számára ez a legfontosabb. Sevcsenkónál tetszik, ahogyan párbeszédet folytat a játékosokkal, ahogyan mindenkivel megtalálja a közös hangot. Amikor először jöttem a válogatottba, négyszemközt beszélt velem, érdeklődött felőlem, a családomról. Sevcsenko érti, hogyan kell kialakítani a köteléket egy futballistával.

A pletyka, mi szerint Rebrov lehet az ukrán szövetségi kapitány

– Bátran mondhatom, hogy ő a Ferencvárosnál talált magára. Itt végtelenül szeretik és megbecsülik. Itt mindenki örül, hogy olyan edző jelent meg Magyarországon, aki ennyi trófeát nyert és visszahozta a Bajnokok Ligáját a Ferencvárosnak. Ennyit tudok csak mondani.

Az Európa-bajnokságról

– Még nem gondolok rá. Először is a gondolataim a hátrelévő bajnoki meccseken járnak, hiszen ez is egyfajta készülődés az Eb-re. Meccsről meccsre kell gondolkodni, eljön majd az Eb-re való közvetlen felkészülés ideje is a válogatottnál. Meg fogok küzdeni az esélyemért, nagy megtiszteltetés lenne egy ilyen tornán képviselni az országot.


 

Gondolkodott azon, hogy magyar válogatott lesz?

– Nem fogok hazudni, igen. Magyar gyökereim vannak, a nagymamám magyarként született. Ez nem egy idegen ország számomra. Jött egy ajánlat, és természetesen elgondolkodtam, konzultáltam a családommal. Amikor azonban lehetőségem volt választani a két válogatott között, akkor természetesen Ukrajnát választottam. Ez még mindig a hazám, és az volt az álmom, hogy az ukrán válogatottban játszhassak.

Visszautasítaná a Dinamo Kijev hívását?

– Megfontolnám. Miért ne? A Dinamo Kijevben nőttem fel. Mérlegelném az előnyöket és a hátrányokat. Huszonhat éves vagyok, és a karrieremben történő előrelépésre kell gondolnom.

www.csakfoci.hu

Megjegyzések