Peter Stöger ítéletet mondott Botka Endre kiállításáról

Kemény válasz!

Játékosai nem hittek a győzelemben, ezt tartja a Ferencváros elleni vereség fő okának Horváth Ferenc, a Bp. Honvéd vezetőedzője. A kispestiek szombaton hazai pályán 1-0-ra kaptak ki a címvédőtől a labdarúgó NB I hatodik fordulójában.

A vendégek részéről Peter Stöger beszélt Botka Endre kiállításáról és Franck Boli helyzetéről is.  

– Kétféleképpen lehet pályára lépni: a vereségtől való félelemmel és a győzelembe vetett hittel, nálunk most a vereségtől való félelem volt. Nem hittek a győzelemben, mindenki attól félt, hogy ki fogunk kapni. Valószínűleg az én hibám, hogy nem tudtam velük elhitetni, hogy ezt a mérkőzést meg lehet nyerni – nyilatkozta Horváth Ferenc a mérkőzés után az M4 Sportnak. – Sokadszor tojjuk össze magunkat attól, hogy tavaly majdnem kiestünk, megijedünk mindentől, ez így sokáig nem mehet, ide harcosok kellenek és olyan játékosok, akik hisznek abban, hogy egy ilyen mérkőzést meg lehet nyerni, még akkor is, ha a nagy Ferencváros ellen játszunk.

A lehetőségeink megvoltak, ezt a Ferencvárost ma meg lehetett volna verni. Mindenki szabadult a labdától, nagyon kevés játékos volt az, aki fel merte vállalni azokat a dolgainkat, amik edzésen szenzációsan mennek, azok ma nem mentek annyira jól, azokat nem mertük megcsinálni – tette hozzá a kispestiek mestere.

Peter Stöger Botka Endre kiállításának hatásairól beszélt. A ferencvárosiak vezetőedzője igyekezett meglátni a piros lap pozitívumait is.

– Alapvetően nehéz dolgunk volt a meccsen, hiszen a piros lap után hetven percet emberhátrányban kellett játszanunk. Nyilván emiatt többet dolgoztunk védekezésben, az ellenfél nagyon sok labdát adott be középre, ezekre megfelelően kellett reagálnunk, s a Honvéd magas játékosai sem könnyítették meg a dolgunkat. De még így is akadtak helyzeteink, de ezek sajnos kimaradtak. Botka Endre kiállítása jogos volt, nem kellett volna szabálytalankodnia abban a szituációban, de ő is tudja, hogy hibázott. Viszont, miután ma nem fáradt el, friss lesz a csütörtöki, Leverkusen elleni El-mérkőzésen.

Az osztrák szakember ezután Franck Boli helyzetéről is megszólalt. Az elefántcsontparti csatár fegyelmi vétségek miatt kikerült a csapat Európa-liga csoportkörére nevezett keretéből.

– Publikus, hogy nincs benne az Európa-liga-keretben büntetés miatt, hiszen olyan dolgokat tett, amivel nem értünk egyet. Átbeszéltük ezt vele, de a következő hetekben nem edz az első csapattal. Viszont megvan a lehetősége, hogy visszakerüljön oda. Egy játékos sem helyezheti magát a csapat érdeke fölé, nekem elsődleges a csapatmunka. Ez elsősorban neki a legrosszabb, másodsorban pedig nekem, mert tudom, hogy minőségi játékost veszítettünk így el – mondta Stöger.

NB I, 6. forduló:
Bp. Honvéd–Ferencváros 0-1 (0-1)
Budapest, Bozsik Aréna, 4046 néző, játékvezető: Karakó Ferenc 
Gólszerző: Tokmac (16.)
Kiállítva: Botka (23.)

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések