Gőzerővel készülünk a 31.-re!

Csak keményen srácok! Hajrá Fradi! Mindig és Soha!
Csapatunk Spanyolországban edzőtáborozik, eddig két mérkőzést játszottak a srácok. Ilyenkor nem az eredmény az első. Az a fontos, hogy összeszokjanak a csapatrészek, illetve az új játékosok be tudjanak illeszkedni Rebrov mester játékfilozófiájába.


Sokáig vezettünk, de végül kikaptunk a Genktől

Lovrencsics Gergő bombagólt lőtt, de a hajrában a belgák fordítottak, és 2-1-re nyertek. 
A spanyolországi edzőtáborozásunk első napjaiban gyönyörű időnk volt: napközben 16 fok körüli hőmérséklet napsütéssel. Mindez teljesen elmúlt péntek estére, amikor a Bajnokok Ligája-csoportkörös Genk ellen léptünk pályára edzőmérkőzésen. A két együttest nagy szél és szakadó eső fogadta a spanyol harmadosztályú La Núcia vadonatúj, egyébként minden igényt kielégítő stadionjában.
I. félidő
A mieink az első félidőben így álltak fel: Dibusz - Lovrencsics, Otigba, Leandro, Heister – Sigér, Vécsei – Zubkov, Varga, Lodico – Boli.

Az elő tíz percben a Genknél volt többet a labda, az első két helyzetet azonban a mieink alakították ki. A 12. percben Lovrencsics lódult meg a jobboldalon, remekül tekert laposan a hosszúra, ahol Skvarka érkezett, és ziccerben, közelről lőtt is, de rosszul találta el a labdát, amely így keresztben ment el a kapu előtt. Kár érte, nagy helyzet volt. Egy percre rá Vécsei került lövőhelyzetbe, de 21 méteres kísérlete mellé ment, majd Zubkov cselezgetett közel a kapuhoz, ám pontatlanul passzolt utána. Ebben a periódusban nagy nyomást helyeztünk a belga bajnoki címvédő, így az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt ellenfélre.
A 17. percben Vécsei ugratta ki jól Bolit, a kapus azonban messze kiszaladt a kapujából, és éppen előbb ért oda a labdához, mint csatárunk, így fel tudott szabadítani. Ezután a Genk is próbálkozott néhányszor öt perc alatt: Thorstvedt lövése mellé ment, Paintsilét Dibusz fogta, míg a lőni készülő Junyát Otigba szerelte becsúszva pazarul.
A 27. percben ismét mi következtünk. Leandro indítása jutott el Boli elé, aki közelről, balról, kiszorított szögből lőtt jól, de Coucke nagyot mentve szögletre tolta a labdát a bal felső elől. Azt ezt követő szögletből pedig megszereztük a vezetést!
A sarokrúgást Lovrencsics elé fejelték ki a belgák, jobbhátvédünk pedig 22 méterről, egyből, elemi erővel bombázott a jobb sarokba. Parádés gól volt (1-0).
Nem sokkal a gól után kitűnő Fradi-kontrát láthattunk. Egy Genk-szabadrúgás után Lodico tette Zubkov elé a labdát, aki egyből átpasszolt a hosszún érkező Bolihoz, ő pedig 12 méterről lőtt, Coucke nagyot védett, Boli még "estében" ismételt, de ekkor már nem sikerült a kapu felé irányítania a labdát.
A 37. percben jött az első nagyobb belga lehetőség is: Junya passzolt Odey-hez a jobbon, aki átívelt a hosszúra, ott Paintsil fejelhetett közelről, de rosszul célzott, így mellé ment a labda.
 
II. félidő
A szünetben sorcsere volt. A II. félidőre így álltunk ki: Gróf - Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Csonka - Bőle, Isael, Varga - Ramadan.
Ezúttal is mi kerültünk először helyzetbe. Az 57. percben Csonka és Haratin is szépen tartotta meg a labdát, majd Botka ugratta ki Bőlét, ő ügyesen vette át a labdát, és jobbról, 7 méterről lőtt is, a kapus védeni tudott.
Nem sokra rá a Genk is veszélyeztett. Junya lőtt keményen 17 méterről, de Gróf vetődve nagyot védett a jobb sarok elől.
A 77. percben szép támadást vezettünk, Isael, Botka, Varga, majd Civic volt a labda útja, utóbbi balról laposan adott keresztbe, ez azonban nem volt jó sajnos a hosszún érkező  Ramadannak.
A 81. percben a semmiből egyenlített a Genk: Oyen 13 méteres lövésébe Gróf még beleért, de a labda a jobb sarokban kötött ki (1-1).
Sőt, a hajrában a Genk meg is nyerte a meccset, miután egy kipattanó labdát Odey a kapuba lőtt (1-2).
Csapatunk így bár sokáig vezetett a BL-csoportkörös Genk ellen, végül 2-1-re kikapott.
 
Spanyolországi edzőtábor, 1. mérkőzés
FTC-Genk 1-2 (1-0)
FTC I. félidő: Dibusz - Lovrencsics, Otigba, Leandro, Heister – Sigér, Vécsei – Zubkov, Varga, Lodico – Boli
FTC II. félidő: Gróf - Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Csonka - Bőle, Isael, Varga - Ramadan.
G.: Lovrencsics (28.), ill. Oyen (81.), Odey (85.)

Izgalmas mérkőzésen egy góllal kaptunk ki az Uniontól

Isael találatával vezettünk is, de a németek fordítottak. Lodico meglőtte első Fradi-gólját.
A pénteki, Genk elleni edzőmérkőzés után (1-2) szombaton ismét pályára lépett csapatunk Spanyolországban. Ezúttal a Benidormtól másfél órára található Dehesa de Campoamorban játszottunk edzőmérkőzést a Bundesligában szereplő Union Berlin ellen. Együttesünk így kezdett: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Lodico – Varga R., Bőle, Szánthó – Isael.
I. félidő
Két gyors góllal kezdődött a mérkőzés. Mi szereztünk vezetést, miután az Union Berlin kapusa, Gikiewicz eladta a labdát, Isael pedig köszönte szépen, átvette azt, majd 14 méterről, higgadtan a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

Sokáig sajnos nem örülhettünk. Egy percre rá a németek Friedrich szöglet utáni közeli fejesével egyenlítettek (1-1).
Ezután aktívabbak lettünk, és inkább a német térfélen folyt a játék, mégis ellenfelünk került előnybe. A 15. percben Ujah lépett ki nagy helyzetben, és 16 méterről lőtt, Gróf még beleért a labdába, de az így is a kapunkban kötött ki (1-2).
Nem sokkal később Gróf nagy védésének köszönhetően nem változott az állás. Lenz baloldali beadását Ingvartsen fejelte közvetlen közelről kapura, de kapusunkban elakadt a labda.
Az első félóra után mi próbálkoztunk többet. Előbb Bőle tüzelt 18 méterről, balról, nem sokkal fölé. Majd Varga passzolt Bőlének, aki a 16-os vonalánál szép cselt csinált, és egyből lőtt, de sajnos blokkolták a kísérletet.
Az ellentámadásból pedig újabb gólt lőttek a berliniek. A 36. percben Ujah tette be balról, laposan középre a labdát, érkezett Andersson és lőtt, Gróf ebbe is beleért, de a labda bepattant a kapu jobb oldalába (1-3). Egyébként úgy tűnt, már les volt a német akció közben, de a bíró nem fújt.
Nem sokkal később Lodico első, Fradi-mezben lőtt góljával szépítettünk: Bőle kapott remek labdát, és lépett ki nagy helyzetben, de lövése elakadt a kapusban, a kipattanót azonban begyűjtötte szélsőnk, és Isaelhez passzolt, aki okosan Lodicót választotta, ő 12 méterről a kapuba lőtt (2-3).
 
II. félidő
A szünetben sort cserélt Sergei Rebrov. Így álltunk fel a második játékrészre: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Otigba, Heister – Sigér, Csonka – Skvarka, Tokmac, Zubkov - Boli.
Az első helyzet a miénk volt. Tokmac indította a balon Bolit, aki kicselezte ellenfelét, ám egy kicsit hosszan ívelt a hosszúra Zubkovnak, így nem lett helyzet az akcióból.
Ezután két Union-lehetőség következett. Előbb Trimmel baloldali, középre ívelt szabadrúgása pattant el a kapu előtt nagy helyzetben a labdát váró Anderssonról. Majd Becker törhetett egy az egyben a kapunkra, de egy kicsit hosszan tolta meg a labdát, ezt Dibusz ki is használta, kijött a kapuból és felszedte a labdát.
Szűk negyedóra teljesen átvettük a játék irányítását, és számos helyzetet kialakítottunk. Először Tokmac lőtt 18 méterről a sarok felé, de a kapus szögletre tudott menteni, ezután Boli 18-ról húzta vissza laposan a labdát a jobb alsó felé, de a kapus leért, és nagyot védett.
http://elofizetesem.hu/zoldesfeher/

A 64. percben úgy tűnt, Boli ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, a büntető azonban elmaradt. A 66. minutumban pedig Zubkov kényszerítőzött szépen Bolival, utóbbi így ziccerbe került, megpróbálta elpöckölni a kijövő kapus mellett a labdát, de az elakadt a lábában.
Negyedórávala vége előtt Otigba adott pazar labdát a felezővonaltól az előretörő Skvarkának, utóbbi éles szögből középre lőtt erősen, de a kapus beleütött a labdába, majd felszabadítottak a németek.
A 80. percben Dibusznak is volt dolga, amikor Bülter lőtt 15 méterről, kapusunk vetődve védett nagyot a jobb alsó elől. A hajrában még Zubkovnak volt egy remek Csonka-indítással való kilépése, de szerelték, illetve Skvarka lövését fogta az Union kapusa, de az állás már nem változott.
Labdarúgócsapatunk így végül ötgólos, izgalmas mérkőzésen 3-2-re kapott ki a Bundesliga-szereplő Union Berlintől.
 
Benidormi edzőtábor, 2. mérkőzés
FTC-Union Berlin 2-3 (2-3)
FTC I. félidő: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Lodico – Varga R., Bőle, Szánthó – Isael
FTC II. félidő: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Otigba, Heister – Sigér, Csonka – Skvarka, Tokmac, Zubkov - Boli
G.: Isael (5.), Lodico (42.), ill. Friedrich (6.), Ujah (15.), Andersson (36.)

www.fradi.hu
 

 


Megjegyzések