Mi okozta a rövidzárlatot 2:0 után?

 A műfű? Fáradtság? - Nincs mese: be kell lépnünk az álmok kapuján.

„A második gól megszerzése után hatalmas káosz vette kezdetét.” Dibusz Dénes, mint soha, ezúttal sem beszélt mellé, kemény szavakkal illette a Ferencváros második félidei teljesítményét a Molde ellen 3-3-ra végződött Bajnokok Ligája-selejtező első felvonásán.

Vajon mi vezetett a káoszhoz?

Az első félidőben tökéletesen működött a labda birtoklására épülő taktika. A két középhátvéd, Blazic és Frimpong, Dibusz bevonásával, rendre addig adogatott hátul, amíg aztán találtak üres embert, jellemzően Laidounit, aki olykor szorult helyzetben is átvette a labdát, megfordult vele, majd precízen indított. Olykor mintha a Barcelonát láttuk volna jobb napjain.

A második félidőben ebből már semmi sem köszönt vissza. Különösen feltűnő volt, hogy Blazic, aki évek óta a csapat talán legbiztosabb, kikezdhetetlen pontja, nagyon bizonytalanná vált. Az ominózus jelenet előtt is – amikor a játékvezető a videózás dacára nem ítélt büntetőt – ő adta el a labdát.

Tudjuk, a fáradtság hatására romlik az összpontosítás, hiba csúszik a mozdulatokba. Ezzel magyarázhatjuk Blazic rontásait?


 

Vagy ezzel párhuzamosan a műfűvel? Ez a borítás többet kivett a fradistákból, mint általában az igazi fű, amihez hozzá vannak szokva?

Talán. Vagy csupán annyi történt, amit Szergej Rebrov ismételgetett a mérkőzés után kissé feldúlva. A Molde jó csapat, nem véletlenül jutott túl a selejtező három fordulóján, ne lepődjünk meg, ha olykor az ellenfél elképzelése érvényesül a pályán.

Nem tudhatjuk, mit hoz a visszavágó. Nem tudhatjuk, hogy a Molde vendégként visszaáll-e, vagy Budapesten is vállalja a letámadást. Ha így tesz, akkor arra még jobban fel kell készülni.

A Groupama Arénában a káoszt nem elszenvedni kellene, hanem előidézni. A norvégok kapuja előtt.

Novák Miklós - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések