A Juventusnál tisztelettel beszélnek a zöld-fehérekről

 Pavel Nedved értékelte a sorsolást!

A Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörös ellenfelei közül kettővel, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel már találkozott a nemzetközi porondon, igaz a legutóbbi mérkőzés óta eltelt négy és fél évtized. Ennek az egyik oka, hogy a magyar klub huszonöt éve nem szerepelt a BL-ben, neves ellenfelei nincsenek tisztában a csapat erősségeivel, de ennek ellenére nem becsülik le a Fradit. Legalábbis erről árulkodik a Juventus alelnökének nyilatkozata. 

Pavel Nedved a torinói klub honlapján úgy fogalmazott: számukra feltérképezetlen a magyar együttes, mivel nem rendszeres BL-résztvevő.


 

– A magyar futballt ismerve azonban biztos vagyok benne, hogy több tehetséges játékossal rendelkeznek, és nekünk minden mérkőzésen óvatosnak kell lennünk. A Bajnokok Ligájában mindig minden ellenfél okozhat nehézségeket – fogalmazott a játékosként 2003-ban aranylabdás korábbi cseh klasszis.

Bár a Fradi jelenlegi csapatát nem ismeri az olasz bajnok, a történelem során nem ez lesz az első alkalom, hogy összecsap a két együttes. A Nemzeti Sport felidézte, a Ferencváros eddig hétszer találkozott a Juventusszal a nemzetközi kupákban, legutóbb 1965-ben a Vásárvárosok Kupája-döntőben, amelyet a Ferencváros Fenyvesi Máté góljával 1:0-ra megnyert. A magyar együttes mérlege az olasz csapat ellen: két győzelem (1: VVK, 1: KK), két döntetlen (KK), három vereség (KK).

A további ellenfelek közül a Dinamo Kijevvel eddig egyszer, az 1975-ös KEK-döntőben futott össze az FTC, akkor Dinamo 3–0-ra nyert. A zöld-fehérek a nemzetközi kupákban a Barcelonával még nem találkoztak.

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések