Rebrov egymilliárd forintot kereshetett a Bajnokok Ligájában

Meglepő hír érkezett Ukrajnából!

Ukrán sajtóhírek szerint Szergej Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője megkapta az együttes Bajnokok Ligája-szerepléséből származó bevételének húsz százalékát, azaz több mint egymilliárd forinttal gazdagodott.  

A sport.ua ukrán portál cikke szerint a Ferencváros és Szergej Rebrov közötti megállapodás alapján a csapat nemzetközi szerepléséből származó bevételének húsz százaléka a vezetőedzőt illeti, így az FTC trénere a BL-kiesést követően hárommillió euróban, azaz több mint egymilliárd forintban részesült.


 

Az információt alátámaszthatja az FTC Zrt. vezérigazgatójának, Orosz Pálnak a Nemzeti Sportnak adott októberi interjúja. A sportvezetőt a lap megkérdezte, igazak-e azok a pletykák, amelyek szerint Rebrov alapfizetése nem magas, ám ha a csapat bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, nagy összegű prémiumban részesülhet. Az FTC Zrt. vezérigazgatója válaszában elmondta, nem kíván konkrét összegekről beszélni, de hozzátette: „az az elvünk, hogy akinek szerepe van a pénz megkeresésében, az kapjon is belőle”.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor az ukrán vezetőedző 2018-as szerződtetésekor ennél még konkrétabban utalt a Rebrovval megkötött megállapodásra. „Ami az első fizetési igénye volt, annyit mi nem tudunk adni. A második ajánlat már az volt, mi lenne akkor, ha a BL- vagy El-főtáblás szereplés esetén kapna kiemelkedő prémiumot. Mi erre mondtuk, hogy rendben! Ha sikerül, akkor nagyon sokat fog keresni – de akkor keressen is.”

Szergej Rebrov irányításával a Ferencváros 1995 után jutott be újra a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol egy döntetlennel és öt vereséggel a csoportja utolsó helyén végzett.

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések

Megjegyzés küldése